Vad gör barncancerstiftelsen?

Barncancerstiftelsen i Östergötland skall inte förväxlas med Barncancerfonden utan är en lokal stiftelse verkande inom Sydöstra sjukvårdsregionen.

Vi stödjer de familjer där ett barn drabbats av cancer inom sydöstra sjukvårdsregionen (Östergötland, Kalmar län och delvis Jönköpings län) upptagningsområde.

Vi ger dom möjlighet att för en stund göra något tillsammans inom familjen och förhoppningsvis glömma den svåra situationen dom ofta befinner sig i.
Vi ger även direkt stöd till utbildning och utveckling till vårdande personal  i nära samarbete med barnonkologiska enheten på HKH Kronprinsessan Victorias Barn och Ungdomssjukhus i Linköping.

Vi har ett mycket bra samarbete med Linköpings hockey club ( LHC ) som under flera år ställer upp för Barncancerstiftelsen med olika arrangemang, bl.a. erbjuds biljetter till SHL som vi kan dela ut till familjer.

Under cirka 10 sommarveckor hyr vi en stuga i St: Annas skärgård ( Mon ) där familjer för en måttlig kostnad får vistas i stugan. Där kan man bada, fiska och umgås. Att komma bort från sjukhusmiljön och vården är också viktigt. Läs mer på Hyra stuga i Mon.

Varje år i december arrangerar vi ”Lilljul” på US i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping, där barnen får godis och julklappar av clowner och elitidrottare, bl. a ishockeyspelare, fotbollsspelare, speedwayförare, basketspelare, hoppryttare. Detta är varje år mycket uppskattat av barnen och deras familjer.

Vi anordnar studiebesök för barn och familjer.
Flygskolan med Team 60 från Malmslätt är mycket uppskattat.
Vi arrangerar utflykter och besök av olika slag för familjer.

Vi uppskattar gärna förslag på aktiviteter i närområdet som kan vara lämpliga.